Agris.cz - agrární portál

Souhrn událostí uplynulého dne 19. 6. 2019

20. 6. 2019 | Agris

STAN navrhuje sloučit ministerstva životního prostředí a zemědělství

S nápadem sloučit ministerstva životního prostředí a zemědělství přišli poslanci nejmenšího klubu ve Sněmovně z hnutí STAN. „Navrhujeme začlenit ministerstvo zemědělství pod ministerstvo životního prostředí. Ekonomické zájmy by neměly převažovat nad zájmy ochrany přírody a životního prostředí,“.

Zákazníci e-shopů chtějí dovoz zeleniny pár hodin od sklizně

Nakoupit ovoce a zeleninu do několika hodin od sklizně a od lokálních dodavatelů si žádá podle internetových prodejců stále více zákazníků. E-shop Rohlik.cz kvůli tomu rozšiřuje službu Čerstvě sklizeno, která umožňuje doručit například české jahody, třešně nebo salát zhruba šest hodin od sklizně.

Staropramen koupil 89 procent akcií Pardubického pivovaru

Pivovary Staropramen se staly majoritním akcionářem Pardubického pivovaru. Drží 89 procent akcií. Staropramen chce posílit vlastní sortiment regionálních značek, uvedli dnes zástupci pivovarů na tiskové konferenci v Pardubicích. Zbytek vlastní drobní akcionáři.

Brabec: Letos může být napadeno kůrovcem 500.000 ha smrkových lesů

Pokud se naplní krizové scénáře, mohlo by být letos napadeno kůrovcem 500.000 hektarů smrkových lesů, což je polovina jejich rozlohy v ČR. Na včerejším setkání se středočeskými starosty to řekl ministr životního prostředí Richard Brabec (ANO).

 

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.


Zdroj: Agris, 20. 6. 2019





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 16.04.2024 07:51