Agris.cz - agrární portál

MELISA - Chov tradičních masných zvířat ve Skotsku

21. 6. 2019 | ASZ

V rámci rozšiřování mezinárodní spolupráce Asociace soukromého zemědělství ČR se na začátku května uskutečnila studijní cesta šesti  zástupců ASZ do skotského Dundee. Týdenní mise měla za hlavní cíl přiblížit všem účastníkům - a jejich prostřednictvím i všem českým farmářům - jakým způsobem probíhá chov tradičních masných zvířat ve Skotsku, a jaké jsou v této oblasti prakticky používané metody vzdělávání zemědělských pracovníků a farmářů.

ASZ ČR tímto projektem reagovala na nutnost aktualizace odborné přípravy a vzdělávání dospělých se zaměřením na nové trendy v chovatelství těchto masných plemen hospodářských zvířat (zejména skotu a ovcí). Vzdělávání zástupců Asociace probíhalo především prostřednictvím stínování zkušených odborných pracovníků partnerské organizace Dundee and Angus College, což je renomovaná vzdělávací instituce působící v oblasti vyššího odborného vzdělávání a vzdělávání dospělých.

Účastníkům cesty se dostalo ve Skotsku vřelého přijetí a ti se pak na oplátku aktivně zapojili do připraveného bohatého programu. Získané odborné znalosti a dovednosti všichni účastníci po svém návratu hodnotili vysoce pozitivně s tím, že praktické použití těchto poznatků bude znamenat vysokou přidanou hodnostu pro všechny zúčastněné strany. Pobyt české reprezentace byl umožněn díky grantu získanému z programu ERASMUS+ v rámci mobilit pracovníků v oblasti vzdělávání dospělých.  

Martina Belásová


Zdroj: ASZ, 21. 6. 2019





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 27.04.2024 15:14