Agris.cz - agrární portál

Souhrn událostí uplynulého dne – 20.6. 2019

21. 6. 2019 | Agris

ASZ ČR: Krajina žádné novodobé megalomanské stavby nepotřebuje

Přestože se v současné době řeší důsledky zásadních zásahů do naší krajiny v minulosti, ať již to byla likvidace rybníků, narovnávání řek nebo rozorání mezí a scelení pozemků, nedokázala se z toho část společnosti, většinou spjatá s předlistopadovým režimem, poučit.

Roční bilance ministra Tomana: Prioritní je ochrana spotřebitelů, boj se suchem a kůrovcem

Ochrana českých spotřebitelů před nekvalitním masem z dovozu i dvojí kvalitou potravin, budování nových rybníků a dalších prvků, které pomáhají řešit nedostatek vody v krajině, boj s kůrovcovou kalamitou v lesích nebo úspěšně zvládnutá nákaza afrického moru prasat.

Madeta bude brát část mléka z Interlacto, jedná s dalšími firmami

Největší česká mlékárna Madeta, která od 1. července přijde o dodávky 200.000 litrů mléka denně od Mlékařského a hospodářského družstva JIH, má zatím domluvené náhradní dodávky 50.000 litrů mléka z firmy Interlacto. O dalších jedná se zemědělci na Moravě a ve středních Čechách.

Povinné přimíchávání biopaliv do benzinu a nafty se rušit nebude

Povinné přimíchávání biopaliv do benzinu a nafty zrušeno nebude. Sněmovna návrh desítek poslanců v čele s Piráty odmítla už v prvním kole projednávání v souladu s postojem vlády, byť téměř nejtěsnější většinou. Vládní koalici ANO a ČSSD pomohly až na druhý pokus hlasy části poslanců KSČM.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.


Zdroj: Agris, 21. 6. 2019





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 29.04.2024 09:19