Agris.cz - agrární portál

Becherovka zmodernizovala své návštěvnické centrum v K. Varech

3. 7. 2019 | ČTK

Společnost Jan Becher - Karlovarská Becherovka zmodernizovala své návštěvnické centrum v Karlových Varech. Z názvu zmizelo slovo muzeum, nová expozice se má také více přiblížit současné době a mladším návštěvníkům, řekl dnes ČTK manažer značky Becherovka Jakub Loos. Výši investice do centra neuvedl.

"Kromě názvu se změnil i přístup, který poskytujeme návštěvníkům. Návštěvníci si mohou nyní všemi smysly vychutnat náš produkt - Becherovku. Mohou si přičichnout k bylinkám, nakoukne do prostředí, kde bylinky rostou, nebo si mohou vyzkoušet, jak se vyrábí Becherovka," popsal Loos.

Nová expozice se skládá ze tří částí, které vypráví ucelený příběh. Tradiční historická část začíná zhlédnutím filmu v kinosále a následuje část interaktivní, kde se návštěvníci seznámí se s výrobním procesem Becherovky. Díky virtuální realitě pak mohou nahlédnout na stáčecí linku v továrně.

Rekonstrukcí prošel i bar a lounge v budově původní fabriky. Bar má kapacitu 55 lidí a lze si ho nově pronajmout i k soukromým akcím. Přibyla stěna ze sudů, v nichž zrály první litry Becherovky nebo sedací souprava, která patřila rodině Becherů.

Návštěvnické centrum Becherovky navštíví ročně asi 50.000 hostů. Čeští návštěvníci tvoří asi třetinu. Do centra, které se nachází v domě, kde se původně Becherovka vyráběla, ale přišli už hosté z více 40 zemí světa. Prohlídka je dostupná ve čtyřech jazycích, češtině, němčině, angličtině a ruštině a lze ji nově absolvovat samostatně nebo s průvodcem.


Zdroj: ČTK, 3. 7. 2019





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 25.04.2024 13:14