Agris.cz - agrární portál

Ve Švýcarsku otevřeli první obůrku pro výcvik psů na lov černé zvěře.

23. 7. 2019 | Petr Ziegrosser

Nedaleko Curychu byla otevřena první obůrka pro výcvik psů. Psi mohou ukázat své dovednosti na jedenácti divočácích.

Jedině ve výcvikové obůrce lze posoudit chování psa při kontaktu s černou zvěří. Pokud je příliš úzkostný nebo bojácný, není považován za vhodného pro lov černé zvěře. Pokud však pes vykazuje vynikající práci, může mu být vydán certifikát o způsobilosti k lovu na černou.

Obůrka je v provozu od začátku července. Data výcviku je možné rezervovat online na webové stránce prostřednictvím speciálního rezervačního systému. Už v prvních dnech po otevření obůrku navštívili také němečtí psovodi se svými psy. V obůrce mohou pracovat psi bez ohledu na rodokmen. V důsledku toho mohou i kříženci ukázat své dovednosti při práci s černou zvěří.

Podmínky:

 Psovod musí být držitelem platného loveckého lístku

 Psovod musí být majitelem psa nebo musí být písemně pověřen majitelem psa

 Přijímáni jsou pouze lovečtí psi, kteří budou používáni pro lov divokých prasat

 Musí být předložen očkovací průkaz ( vzteklina,psinka, parvoviróza,leptospiróza),  rodokmen ( pokud je), doklad o pojištění, potvrzení o platbě a případně členská karta klubu chovatelů.

Petr Ziegrosser


Zdroj: Petr Ziegrosser, 23. 7. 2019





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 03.05.2024 04:07