Agris.cz - agrární portál

Souhrn událostí uplynulých dní – 23.8.2019–25.8.2019

26. 8. 2019 | Agris

Dvě firmy na jihu Moravy mají zákaz používat jed Stutox II. Zřejmě kvůli chráněným druhům

Česká inspekce životního prostředí (ČIŽP) předběžným opatřením zakázala dvěma zemědělským firmám na konkrétních místech jižní Moravy používat jed Stutox II. Včetně jeho vkládání do nor. Důvodem je pravděpodobně výskyt chráněných druhů živočichů.

SVOL: Na zalesňování potřebujeme pro příští rok sedm miliard

Sdružení vlastníků obecních a soukromých lesů ČR (SVOL) žádá stát o sedm miliard korun na zalesňovací práce pro příští rok. Letos by mohl kůrovec napadnout až 30 milionů metrů krychlových dříví, řekl předseda sdružení František Kučera.

V rybníku Medenice na Kutnohorsku se objevil herpes virus

V rybníku Medenice na Kutnohorsku se objevil herpes virus, rybáři dnes museli všechny ryby zlikvidovat. Jde o první ohnisko ve Středočeském kraji, řekl ČTK Pavel Bohatec z krajské veterinární správy.

Penamu rostly tržby, zisk se ale snížil na 23 milionů korun

Výrazný propad zisku vykázala pekárna Penam. Zatímco v roce 2017 tvořil ještě více než 100 milionů korun, v minulém roce to bylo už jenom 23 milionů. Tržby přitom meziročně rostly. Vyplývá to z výroční zprávy, kterou společnost patřící do holdingu Agrofert zveřejnila ve Sbírce listin.

 

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

 

 


Zdroj: Agris, 26. 8. 2019





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 25.04.2024 20:51