Agris.cz - agrární portál

Vinaři z Česka získali v Koreji tři velké zlaté medaile

4. 9. 2019 | ČTK

Vinaři z České republiky získali na Asia Wine Trophy v korejském Tedžonu tři velké zlaté medaile. Poprvé v historii české účasti na světových soutěžích navíc jednu z nejvyšších cen získalo víno z litoměřické vinařské oblasti. V tiskové zprávě o tom dnes informoval Vinařský fond, který účast českých a moravských vinařů v soutěžích finančně podporuje.

Asia Wine Trophy je jediná soutěž v Asii pod patronátem mezinárodních vinařských organizací, soutěžilo na ní přes 4000 vín ze 33 zemí. Nejvýše hodnoceným vínem z České republiky, kterou zastupovalo 146 vzorků, se stal Johann W Pinot Gris 2015 pozdní sběr ze Zámeckého vinařství Třebívlice.

"Úspěch je o to větší, že toto vyzrálé, na kost suché víno s výraznou mineralitou uspělo v Koreji, která miluje vína se znatelným zbytkem cukru. Třebívlický sklepmistr Martin Nesvadba se tak zapsal do zlaté knihy českého vinařství," uvedl Luboš Bárta z časopisu Sommelier, který účast vinařů v Koreji organizačně zajišťoval.

Další dvě velké zlaté medaile získal Petr Marcinčák z Bio Vinařství Víno Marcinčák Mikulov za a Riesling 2015 slámové víno a Ryzlink vlašský 2015 výběr z cibéb.

Kromě tří velkých zlatých medailí získali vinaři z Moravy i Čech také 30 zlatých medailí a osm stříbrných.


Zdroj: ČTK, 4. 9. 2019





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 25.04.2024 23:52