Agris.cz - agrární portál

Souhrn událostí uplynulého dne – 5.9. 2019

6. 9. 2019 | Agris

Díky vegetativnímu množení mohou být staré smrky cenným zdrojem odolných lesů

Zachování cenných, původních a odolných populací dřevin pro další generace je důležitou prioritou lesnického výzkumu. Vedle generativního množení (semeny) ověřují odborníci na biologii a šlechtění lesních dřevin také metody vegetativního množení.

MZe: V ČR se asi znovu nepěstuje žádná GM kukuřice

Ministerstvo zemědělství nemá informaci o tom, že by se v ČR letos pěstovala nějaká geneticky modifikovaná (GM) kukuřice. ČTK to dnes sdělil tiskový mluvčí úřadu Vojtěch Bílý. Mělo by tak jít o třetí rok za sebou, kdy s ní žádný farmář pole neosel. Ministerstvo už dříve hovořilo o poklesu plochy GM kukuřice, protože je odbyt tohoto typu problematický.

Poplatky za registraci hnojiv se patrně poměrně razantně zvýší

Poplatky za přijímání žádostí o registraci hnojiv, pomocných půdních látek a pomocných rostlinných přípravků nebo substrátů se pravděpodobně razantně zvýší. Předpokládá to vládní novela, jejíž schválení s některými změnami dnes doporučil Sněmovně zemědělský výbor.

Jak definovat skutečného zemědělce?

Jednou z rovin budoucích diskusí o budoucí Společné zemědělské politice EU (SZP) bude nepochybně i definice podmínek skutečného (v minulosti se používal také pojem „aktivního“) zemědělce, a to hned z několika důvodů.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.


Zdroj: Agris, 6. 9. 2019





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 29.04.2024 17:15