Agris.cz - agrární portál

Zářijové Selské slavnosti na Farmě roku 2016 již tuto sobotu

11. 9. 2019 | ASZ

Letošní druhé Selské slavnosti pro rodiny s dětmi, které Asociace soukromého zemědělství organizuje v rámci projektu „Příběh jídla“, se uskuteční již tuto sobotu 14. září na Farmě u lesa rodiny Šonkových v Sudoměřicích u Bechyně, hostitelem tak je ASZ Tábor. Celodenní program bude opět maximálně zaměřen na malé návštěvníky, pro něž je nachystán například workshop „Malý gurmán“ pod vedením zkušeného šéfkuchaře, jenž připraví s dětmi pokrm ze sezónních produktů z okolních farem.

Kromě osvojení si šetrného přístupu k přípravě jídla z faremní produkce zde získají děti i informace o samotných potravinách, jejich kvalitě, hodnotě a prospěšnosti, ve spolupráci s organizací Slow Food Prague pro ně bude nachystána také gastro hra „Škola chutí“.

Součástí naučného a zábavného doprovodného programu pro rodiny s dětmi bude také farmářská stezka ve stylu „Jak si dříve děti hrávaly na vesnici“, k dispozici budou i kreativní dílničky a herna pod širým nebem z dílny Sdružení dobrovolných hasičů z jihomoravských Rostěnic a členů ASZ Vyškov 

Nebude ale chybět ani myslivecký koutek pro děti a možnost jízdy v bryčce. Malí návštěvníci se mohou těšit i na zpívání a tancování se skupinou Myš & Maš a oblíbené bubnování se známým šamanem Petrem Šušorem.

Samozřejmostí bude možnost prohlídky farmy, která v roce 2016 zvítězila v soutěži Asociace soukromého zemědělství ČR Farma roku, a jež provozuje skutečně širokou škálu činností. Ta zahrnuje výkrm brojlerů ve čtyřech moderních halách o celkové kapacitě 100 tisíc kuřat, chov masného skotu plemene aberdeen angus a obhospodařování stovky hektarů trvalých travních porostů v režimu ekologického zemědělství. Podstatná část faremních aktivit je spojena s chovem koní a provozem jezdeckého areálu, které jsou doménou manželky hospodáře Hany.

Návštěvníci se budou moci rovněž podívat na zajímavé dokumenty o zdravých potravinách a zemědělství v kinostanu společnosti Harvest Films a ochutnat či si nakoupit s sebou domů řadu farmářských dobrot. Na závěr celého dne čeká účastníky akce vystoupení kapely Křížoband.

Zkuste si najít pár hodin času a přijďte společně se svými dětmi podpořit rodinné hospodaření a užít si prima den na moderní farmě. Slavnosti začínají v 10 hodin a vstup je zdarma!

Šárka Gorgoňová, ředitelka kanceláře ASZ ČR

Selské slavnosti - pozvánka a program: 

Pozvánka_Selské slavnosti_Sudoměřice.pdf


Zdroj: ASZ, 11. 9. 2019





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 29.03.2024 10:12