Souhrn událostí uplynulých dní – 13.9.2019–15.9.2019

Ministerstvo zemědělství se s myslivci dohodlo na novele zákona o myslivosti

Ministerstvo zemědělství (MZe) se s Českomoravskou mysliveckou jednotou (ČMMJ) shodují na potřebě urychlené přípravy novely zákona o myslivosti. Dohodli se na tom včera ministr zemědělství Miroslav Toman a předseda ČMMJ Jiří Janota. MZe novelu předloží do připomínkového řízení do konce tohoto roku.

Vědci: Rostliny řídí soužití s půdními houbami pomocí hormonů

Rostliny kontrolují své soužití s půdními houbami, které jim poskytují vodu a minerální živiny, pomocí hormonů zvaných strigolaktony. Díky tomu se houba nestane parazitem a rostliny z ní mají prospěch.

Z venkova mizí malé prodejny potravin. Vzniku nových však často brání současný stavební zákon

Prodejen potravin na venkově rok od roku ubývá a zpomalení tohoto trendu či nárůstu jejich počtu brání zdlouhavé získávání stavebního povolení. Ačkoliv maloobchodní sítě disponují vším potřebným pro stavbu nových prodejen v malých obcích, brzdí je zdlouhavá byrokracie.

Ministr zemědělství: Dobré životní podmínky hospodářských zvířat jsou pro nás důležité, letos dáme na jejich zlepšení 1,6 miliardy korun

Na zlepšení životních podmínek v chovech hospodářských zvířat poskytne Ministerstvo zemědělství (MZe) z evropských a národních zdrojů v letošním roce více než 1,6 miliardy korun. Peníze jsou určené například na lepší ošetřování končetin dojnic, chlazení stájí v letním období nebo zvětšení plochy pro selata.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

 

 

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info