Agris.cz - agrární portál

Praha bude o víkendu patřit vínu a burčáku

14. 9. 2019 | ČTK

Na milovníky vína a burčáku čeká o víkendu v Praze hned několik akcí. Na náměstí Jiřího z Poděbrad dnes začíná dvoudenní Vinohradské vinobraní, kde svou produkci představí čtyři desítky výrobců. V sobotu budou o pozornost milovníků vína soupeřit vinaři v Troji a na Pražském hradě.

Ochutnávku českých a moravských vín nabídne Vinohradské vinobraní letos po třiadvacáté. Na akci se budou degustovat bílá, červená i růžová vína především od menších výrobců. K vinobraní tradičně patří hudební doprovod. Vedle klasické cimbálovky se o něj postarají kapely The Tap Tap nebo Vltava.

V sobotu se bude na Vinohradech vedle vinobraní konat také multižánrový festival Zažít město jinak. Akce v Americké ulici má na programu koncerty, divadelní představení, mexickou slavnost a fashion market.

O víkendu mohou milovníci vína zamířit i do botanické zahrady v Troji. Vinobraní svaté Kláry jim umožní sledovat různé fáze výroby vína a pozorovat, jak se na víno proměňují hrozny rozlišných odrůd.

Další pražské vinobraní bude v sobotu hostit nádvoří Trojského zámku. Návštěvníci se mohou těšit na živou hudbu a ochutnávky českých, moravských i zahraničních vín a burčáku.

Vinobraní bude o víkendu také v Královské zahradě Pražského hradu. Organizátoři si na akci připravili repliku historického ručního lisu, na kterém budou vyrábět čerstvou hroznovou šťávu. Na své si tam přijdou i rodiny s dětmi, připravena pro ně bude naučná soutěž s expozicí Příběh Pražského hradu či vystoupení šermířské skupiny.


Zdroj: ČTK, 14. 9. 2019





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 26.04.2024 23:18