Agris.cz - agrární portál

Novým vrchním sládkem pivovaru Ostravar bude Jan Řehůřek

1. 10. 2019 | ČTK

Pivovar Ostravar bude mít od 1. října nového vrchního sládka. Romana Richtera vystřídá ve funkci šestatřicetiletý Jan Řehůřek. ČTK to za pivovar oznámil Martin Procházka.

Milan Jeřábek, výrobní a logistický ředitel skupiny Pivovary Staropramen, do které Ostravar patří, uvedl, že Richter přispěl k výraznému kvalitativnímu posunu Ostravaru za posledních šest a půl roku. Ostravar pod Richterovým vedením prošel významnou modernizací stáčíren a také založil vlastní síť značkových hospod. "Roman Richter za sebou zanechává v Ostravaru výraznou stopu, která se stane pro Ostravar odrazovým můstkem do dalších úspěšných let," uvedl Jeřábek.

Řehůřek nastoupil do Ostravaru v roce 2007 a ve funkci podsládka tam působil do roku 2014. Poté pomáhal s rozjezdem pivovarů v Irsku, Španělsku a na Balkáně, které jsou stejně jako Ostravar součástí světové pivovarnické skupiny Molson Coors. Společně s dalšími mladými sládky se podílel na vývoji vylepšené ostravarské dvanáctky, kterou pivovar uvedl na trh letos v dubnu.

"Začínal jsem tady od píky. Pivovar znám jako své boty a s těmi, kdo tady pracují, mě pojí velmi silné pouto. Vždy budu Ostravaru vděčný, že mi otevřel dveře do úžasného světa pivovarnictví," uvedl Řehůřek.

Ostravar založený v roce 1897 je jedním z deseti největších pivovarů v Česku. Většina jeho produkce se vypije na Ostravsku, Karvinsku, Opavsku a Novojičínsku. Je součástí společnosti Pivovary Staropramen, jež patří do skupiny Molson Coors Brewing Company, která patří mezi největší pivovarnické společnosti světa.


Zdroj: ČTK, 1. 10. 2019





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 02.05.2024 18:07