Agris.cz - agrární portál

Mlékárně Valašské Meziříčí loni vzrostly tržby na 862,8 mil.Kč

2. 10. 2019 | ČTK

Mlékárně Valašské Meziříčí loni stouply tržby na 862,8 milionu korun, předloni činily 821,5 milionu korun. Firmě také vzrostl zisk na 29,6 milionu korun, což je o téměř 14 milionů korun více než v předchozím roce. ČTK to zjistila z výroční zprávy společnosti zveřejněné na webu www.justice.cz.

Tržby mlékárny vzrostly díky zvýšení prodejních cen a jinému rozvrstvení sortimentu. "Na dosažení zisku se částečně podílelo zvýšení tržeb, ale hlavně nákup vstupních surovin, zvláště výkyv ceny mléka v průběhu roku, a také udržení cen polotovarů, obalů nezbytných pro výrobu mléčných výrobků," píše se ve výroční zprávě.

Mléčné výrobky společnosti se prodávaly zejména na domácím trhu, a to z 80 procent v sítích zahraničních supermarketů a hypermarketů, kde se rozšířil sortiment a zvýšil prodej. Převážná část výnosů společnosti byla loni soustředěna na 40 hlavních zákazníků, stejně tomu bylo v předchozím roce. Tržby na domácím trhu loni činily 785,4 milionu korun, v zahraničí 77,4 milionu korun.

Pro letošní rok firma očekává mírný nárůst obratu a kladný hospodářský výsledek, který by však mohl být o něco nižší než loni, zejména kvůli růstu nákladů.

Mlékárna vyrábí různé druhy jogurtů, kysané výrobky, dezerty i čerstvé tekuté výrobky. Loni zaměstnávala 156 lidí, o tři více než v předchozím roce.

Mlékárna ve Valašském Meziříčí byla založena v roce 1936 jako mlékárna Spolku chovatelů hovězího dobytka s obchodním názvem Valašská spolková mlékárna ve Valašském Meziříčí. Mlékárna Valašské Meziříčí vznikla roku 1992 privatizací Beskydských mlékáren, je v rukou tří českých soukromých vlastníků. Firma získala řadu ocenění, pravidelně dostává Perlu Zlínska nebo ocenění Regionální potravina roku, získala také ocenění Česká biopotravina roku či Mlékárenský výrobek roku.


Zdroj: ČTK, 2. 10. 2019





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 07.05.2024 17:48