Agris.cz - agrární portál

Souhrn událostí uplynulého dne – 17.10.2019

18. 10. 2019 | Agris

Na Pardubicku ubývá pěstitelů cukrové řepy, nevyplatí se jim

V Pardubickém kraji začala na mnoha místech tento týden sklizeň cukrové řepy. Výsledky by podle odhadů mohly být průměrné. Na Pardubicku ovšem pěstitelů cukrovky ubývá, protože není výdělečná, řekl ČTK ředitel Okresní komory Pardubice Josef Štěpanovský.

V Lužických horách se podařilo vysadit přes dva tisíce vzácných tisů červených

Do Lužických hor se pomalu vrací vzácný strom našich lesů, tis červený. Za vysazováním nových semenáčků stojí lidé z Českého svazu ochránců přírody, kteří sbírají plody dochovaných stromů a ve vlastní školce z nich pěstují nové sazenice. Ty pak navracejí zpět do krajiny.

Veterináři mají Tomana o kontrolách jatek informovat do týdne

Ministr zemědělství Miroslav Toman (ČSSD) čeká do týdne sdělení ředitele Státní veterinární správy (SVS) Zbyňka Semeráda o výsledcích kontrol a přijatých opatřeních kvůli videu, kde je vidět kopání do zvířat na jatkách ve Všeticích. Novinářům to řekl ve Sněmovně.

Oteplování ohrožuje rakouskou vinařskou odrůdu Grüner Veltliner

Růst teplot ohrožuje slavnou rakouskou odrůdu suchého bílého vína Grüner Veltliner a pěstitelé se obávají, že budou muset přesedlat na víno červené. Tomu teplé klima prospívá, zatímco bílé víno připravuje o svěžest a jeho jemné aroma.

 

 

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

 

 

 

 

 


Zdroj: Agris, 18. 10. 2019





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 20.04.2024 04:35