Agris.cz - agrární portál

Řetězec Tesco rozšíří online prodej potravin i do jižních Čech

1. 11. 2019 | ČTK

Obchodní řetězec Tesco rozšíří od začátku listopadu prodej potravin prostřednictvím svého e-shopu i do jižních Čech. Bude rozvážet do Českých Budějovic, Českého Krumlova, Třeboně a okolí více než 225.000 zákazníků, informoval dnes ČTK mluvčí řetězce Václav Koukolíček. V září začal poskytovat tuto službu na Hané. Nákup potravin online a jejich rozvoz poskytují ve vybraných regionech také konkurenční internetové obchody Rohlík.cz a Košík.cz.

Ze zářijového výzkumu konzultační společnosti Acomware vyplynulo, že potraviny pořizuje online 36 procent Čechů. Nejvíce v online prostředí dominuje právě Tesco, a to zejména v menších městech, naopak Rohlik.cz ovládá především velká města. Drogerii po internetu nakupuje 58 procent zákazníků, nejčastěji v dm drogerii.

"Máme nejširší pokrytí i nabídku na českém trhu, služba je nyní dostupná až pěti milionům zákazníků v Česku," uvedla v tiskové zprávě manažerka internetového prodeje společnosti Tesco Věra Szabó. Online nákupy rozváží řetězec kromě hlavního města i v Plzni, Kladně, Mladé Boleslavi, Kolíně, Hradci Králové, Brně, Prostějově a Ostravě.

Tesco také rozšíří službu zvanou Klikni+Vyzvedni. Zákazníkům umožňuje objednat si nákup, který si mohou v určitý čas vyzvednout v obchodě. Nově bude dostupná v budějovickém hypermarketu, který patří k dalším 11 obchodům v Česku, kde mohou takto nakupovat.

Podle nedávno zveřejněné výroční zprávy ve Sbírce listin za účetní rok 2018/2019 Tesco v Česku meziročně téměř zdvojnásobilo zisk na 2,53 miliardy korun. Tržby řetězce mírně klesly, o dvě procenta na zhruba 44,56 miliardy. V předchozím finančním roce činil zisk 1,28 miliardy. Tesco Stores ČR je součástí britské skupiny Tesco. S Kauflandem, Albertem, Lidlem či Penny Marketem patří k největším obchodním řetězcům v zemi.


Zdroj: ČTK, 1. 11. 2019





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 05.05.2024 16:43