Agris.cz - agrární portál

České firmy se úspěšně prezentovaly na Saudi Agriculture 2019

6. 11. 2019 | MZe ČR

Ve dnech 21. – 24. října 2019 se pět českých firem (Mach Export, Vizard, Rajzl Export-Import, Viking Mašek a Semix Pluso) prezentovalo na společném českém stánku na největším saúdském veletrhu v oboru zemědělství a potravinářství Saudi Agriculture 2019.

Velvyslanectví ČR v Saudské Arábii ve spolupráci s Ministerstvem zemědělství podpořilo účast výše uvedených českých firem na této akci v rámci Projektu ekonomické diplomacie.

Český stánek byl jedním z devíti národních pavilonů na veletrhu. Pestrá skladba českých firem umožnila saúdským protějškům ukázat šíři české zemědělské a potravinářské produkce. Prezentována byla produkce násadových vajec a jednodenních kuřat (Mach Export), potravinářské přípravky a polotovary (Rajzl Export – Import), cereálie a pekařské potravinářské přípravky (Semix Pluso), technologie potravinářských balících linek (Viking Mašek) a medový dort Medovník (Vizard). Tři firmy byly zastoupeny na stánku osobně, firmy Semix Pluso a Viking Mašek se prezentovaly katalogovou formou.

Akce byla efektivní prezentací ČR a českých firem, kdy zúčastněné firmy napřímo jednaly s potenciálními distributory a vznikly první konkrétní návrhy spolupráce. Veletrhu Saudi Agriculture se v letošním roce zúčastnilo více než 380 vystavovatelů z 38 zemí, navštívilo jej přes 17 000 zástupců obchodní a odborné veřejnosti.


Zdroj: MZe ČR, 6. 11. 2019





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 29.03.2024 12:55