Agris.cz - agrární portál

Souhrn událostí uplynulého dne – 14.11.2019

15. 11. 2019 | Agris

Autoři názvu Granko dostali 428 Kčs, značka slaví 40. narozeniny

Granko, neboli GRANulované KakaO, slaví letos 40. narozeniny. V současnosti naprosto opanovalo český a slovenský trh, řekl dnes před novináři Vratislav Janda z Nestlé Česko, která tento čokoládový doplněk mléka vyrábí.

Socialistický zázrak. Slušovické JZD se stalo modlou, zničila ho až revoluce

JZD Slušovice dokázalo podnikat i za tuhého socialismu. Za jeho rozkvětem stál zejména František Čuba, který v roce 1963 nastoupil do čela JZD jako předseda. Zánik zemědělského družstva přinesla až sametová revoluce, kdy nezvládlo transformaci do nových časů a postupně se rozpadalo.

Ukrajinský parlament začal rušit zákaz prodeje zemědělské půdy

Ukrajinský parlament dnes v prvním čtení schválil kontroverzní návrh zákona, který poprvé po skoro dvou desetiletích ruší zákaz prodeje zemědělské půdy. Tento krok podle agentury Reuters podporují zahraniční příznivci Ukrajiny, ale na domácí půdě hrozí politickými střety.

Veterináři: Od září se z Polska dovezly 3 tuny masa se salmonelou

Veterináři zachytili od začátku září tři nové případy dovozů drůbežího masa se salmonelou z Polska. Celkem to byly zhruba tři tuny zboží, sdělil dnes ČTK mluvčí Státní veterinární správy (SVS) Petr Vorlíček.

 

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

 


Zdroj: Agris, 15. 11. 2019





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 19.04.2024 05:57