Agris.cz - agrární portál

Souhrn událostí uplynulého dne – 21.11. 2019

22. 11. 2019 | Agris

Budvar letos do rozpočtu žádné peníze neodvede

Národní podnik Budějovický Budvar letos neodvede do státního rozpočtu přes fond zakladatele žádné peníze, sdělil dnes na dotaz ČTK mluvčí ministerstva zemědělství Vojtěch Bílý. Loni pivovar přispěl půl miliardou.

Rybáři chtějí další kampaň na podporu spotřeby ryb

Rybářské sdružení ČR usiluje o další kampaň na podporu konzumace sladkovodních ryb o hodnotě alespoň takové, jako byla kdysi kritizovaná Ryba domácí. Dnes to na tiskové konferenci řekl zástupce ředitele sdružení Martin Urbánek. Kampaň Ryba domácí stála 150 milionů korun, později se o ní negativně vyjádřil například bývalý ministr zemědělství Marian Jurečka (KDU-ČSL).

Zemědělci jsou k zavádění agrolesnických systémů spíše skeptičtí

Zemědělci jsou zatím k zavádění agrolesnických systémů spíše skeptičtí a ostražití, víc než na ekologické a krajinotvorné přínosy hledí především na ekonomiku hospodaření ve srovnání se současným konvenčním hospodařením.

Coca-Cola čistě z použité PET lahve? Ve Švédsku už příští rok

Švédsko se stane první zemí, v níž bude nápojářská skupina Coca-Cola prodávat své produkty výhradně v již použitých a zrecyklovaných PET lahvích. Skupina tímto krokem podle svých propočtů sníží potřebné množství nových plastů o 3,5 tisíce tun ročně, píše agentura Bloomberg.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.


Zdroj: Agris, 22. 11. 2019





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 20.04.2024 03:30