Agris.cz - agrární portál

Pivovar Svijany uvádí na trh vánoční balení piva

22. 11. 2019 | Pivovar Svijany

Svijany, 21. listopadu 2019 - Betlém, kometa a andělíčci zdobí letošní vánoční edici svijanského piva. Stejně jako v uplynulých letech pivovar i letos dostál tradici a připravil nejen speciální vánoční „osmipack“ Svijanského Mázu 11 %, ale pětilitrové soudky, půllitrové plechovky a dvoulitrové Plechovky (nejen) pro chlapy s motivem nadcházejících vánoční svátků. Stejný vánoční dekor se objeví i na lahvích Svijanského Mázu v běžném prodeji.  

Aktuální sezónní multipack s vánočním designem obsahuje osm půllitrových lahví světlého ležáku Svijanský Máz. Je v prodeji například v řetězcích Albert, Billa, Globus, Tesco a Makro. Speciální vánoční edice oblíbeného dvoulitrového balení piva – Plechovek (nejen) pro chlapy – je k dostání na e-shopu pivovaru, ale také například v prodejnách Globus, Tesco a Makro. Do vánočního designu se převlékly i pětilitrové soudky, které se dají rovněž koupit přes e-shop nebo v pivovarské prodejně přímo ve Svijanech, stejně jako ostatní pivní sortiment.

Vánoční půllitrové plechovky s nepasterovaným Svijanským Mázem pivovar poprvé uvedl na trh loni. Stáčírnu za více než 100 milionů Kč, která za hodinu dokáže pivem naplnit až osmnáct tisíc plechovek, pivovar uvedl do plného provozu loni v březnu a letos na ní plánuje vyrobit kolem patnácti milionů půllitrových plechovek. Nepasterované pivo do plechovek ve Svijanech stáčí jako první a jediný český pivovar.

 „Pokud nedojde k problém se zásobováním v důsledku rozmarů zimního počasí, vaše oblíbené svijanské pivo vám na vánočním stole rozhodně chybět nebude. Ale jestli vám můžu doporučit, zkuste vedle Svijanského Mázu ve vánočním obalu i některé z našich silných piv s více než 13 procenty extraktu původní mladiny. Jsou to piva sváteční a jejich vyzrálejší chutě se skvěle uplatní právě v zimě a v kombinaci s dobrým jídlem,“ dodává svijanský sládek Petr Menšík.

Loni Pivovar Svijany uvařil celkem o zhruba dvě procenta více piva než v roce 2016 a s téměř 682 tisíci hektolitrů je jedním z největších pivovarů v českých rukou a největším českým výrobcem zachovávajícím tradiční způsob kvašení piva. Letos pivovar plánuje, že se přiblíží hranici 700 tisíc hektolitrů.   

Pivovar Svijany

Pivovar ve Svijanech byl založen v roce 1564 a je tak jedním z nejstarších českých pivovarů vůbec. Jeho novodobá historie se datuje od poslední změny vlastnického uspořádání v roce 1998, kdy se novým vlastníkem upadajícího pivovaru s výstavem 30 tisíc hektolitrů stala ryze česká společnost Pivovar Svijany, s. r. o., (po roce 2005 Pivovar Svijany, a. s.). Od té doby pivovar zněkolikanásobil výstav až na loňských rekordních 681 868 hl a stal se jednou z nejoblíbenějších značek tradičního českého piva. Pivovar Svijany si zakládá na tradičním výrobním postupu tzv. dvourmutovém způsobu vaření, kvašení v otevřených kádích a dlouhodobém zrání piva v ležáckých sklepích. Pro výrobu bohatého sortimentu čtrnácti nepasterizovaných piv používá většinou humnový slad z malých českých a moravských nezávislých sladoven, vodu z vlastních studní a žatecký poloraný červeňák z vlastních chmelnic. Do svého rozvoje Pivovar Svijany v uplynulých letech investoval přes 850 milionů Kč, naposledy do nové stáčírny plechovek za 100 milionů Kč. Významně také investoval do odkupu chátrajícího svijanského zámku od soukromého vlastníka a jeho rekonstrukce. Zámek Svijany byl odjakživa součástí pivovaru, proto byl v roce 2016 znovu otevřen veřejnosti, která může kromě prohlídky zámeckých prostor absolvovat i exkurzi v samotném pivovaru Svijany a poznat tradiční výrobu českého piva na vlastní oči.

www.pivovarsvijany.cz

www.facebook.com/svijany

www.instagram.com/pivovarsvijany/

Kontakt pro média:

Luboš Spálovský

Temper Communication

e-mail: lubos.spalovsky@temper.cz 

 


Zdroj: Pivovar Svijany, 22. 11. 2019





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 29.03.2024 12:58