Agris.cz - agrární portál

Vyjádření Ministerstva zemědělství k předčasnému ukončení pracovní cesty ministra do Ruské federace

29. 11. 2019 | MZe ČR

V Praze 28. 11. 2019

Ministr zemědělství Miroslav Toman zahájil v pondělí 25. listopadu pracovní cestu s podnikatelskou misí do Ruské federace. V Moskvě absolvoval v pondělí a v úterý konstruktivní jednání s ruským ministrem zemědělství Dmitrijem Nikolaevičem Patruševem či gubernátorem Orlovské oblasti Andrejem Evgenijevičem Klyčkovem, úspěšné bylo i B2B jednání mezi českými a ruskými podnikateli.

Ve středu se měla celá delegace přesunout na další jednání z Moskvy do Kazaně, kde měla zůstat do pátku. Bohužel ruská strana i přes předchozí ujištění nedodržela dohodu a neumožnila letadlu s delegací vnitrostátní přelet do Kazaně. Ani po desetihodinovém čekání na letišti nebyl letadlu s českou delegací umožněn odlet, ministr zemědělství proto rozhodl o přerušení pracovní cesty a co nejrychlejším návratu do Prahy. Ministr zemědělství současně vyslovil znepokojení nad vzniklou situací, která vyvolává otázky nad skutečným zájmem ruské strany o vzájemnou spolupráci. „Jsem o to více zklamaný, že jsem osobně vnímal velký zájem podnikatelů jak z české, tak ruské strany o spolupráci,“ řekl ministr zemědělství Miroslav Toman.

Vojtěch Bílý

tiskový mluvčí Ministerstva zemědělství


Zdroj: MZe ČR, 29. 11. 2019





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 19.04.2024 09:26