Agris.cz - agrární portál

Slámové víno z Lechovic vyhrálo soutěž v Izraeli

29. 11. 2019 | ČTK

Titul absolutního šampiona, dvě velké zlaté medaile a 16 zlatých medailí získali vinaři z Česka na 14. ročníku izraelské soutěže Terravino. Uspěli v konkurenci 600 vzorků z 28 zemí světa. V tiskové zprávě o tom informoval Vinařský fond, který účast vinařů na soutěžích finančně podporuje.

"Po dvou dnech hodnocení jsem měl tu čest vyhlásit na závěrečném galavečeru absolutního šampiona soutěže. Stal se jím se skvělými 95,4 bodu slámový Ryzlink rýnský 2015 z Vinných sklepů Lechovice," uvedl šéfredaktor časopisu Sommelier Luboš Bárta, který letos předsedal mezinárodní porotě.

"Tomu vínu prostě není co vytknout. Od barvy, jež je tmavě žlutá s jantarovými odlesky, přes medové aroma s tóny vanilky a mandlí, až po nádherně čistou, šťavnatou ovocnou chuť a dlouhou perzistenci," popsal víno technolog vítězného vinařství Jan Hrachovský.

Kromě titulu absolutního šampiona si Vinné sklepy Lechovice z Izraele odvážejí i velkou zlatou medaili za Frankovku - slámové víno 2015, další velkou zlatou získalo Vinařství Josef Dufek za Rulandské modré, výběr z hroznů 2015.

Vinaři z Moravy a Čech se izraelské soutěže účastní pravidelně, titul absolutního šampiona získali posedmé v její čtrnáctileté historii.


Zdroj: ČTK, 29. 11. 2019





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 20.04.2024 01:32