Agris.cz - agrární portál

Souhrn událostí uplynulého dne – 2.12.2019

3. 12. 2019 | Agris

Pekařství mizí z francouzského venkova. Mladí dávají přednost supermarketům

Francie a bagety z malých pekařství je podobně zavedené spojení jako Francie a víno. Minimálně v tom prvním případě to ale nemusí platit navěky. Počet tradičních pekáren na venkově totiž v zemi galského kohouta rok od roku klesá. A s tím skomírá i život ve francouzských vesnicích.

Senát možná navrhne zvýšit množství pálenky s nižší daní

Senát možná navrhne, aby si pěstitelé mohli nechat vyrobit až 40 litrů ovocného destilátu, který podléhá nižší sazbě spotřební daně. Nyní je to nejvýše 30 litrů ročně. Zvýšení o deset litrů doporučil horní komoře její výbor pro územní rozvoj a životní prostředí.

Statistici dnes zveřejní data o loňské spotřebě potravin

Statistici dnes zveřejní údaje o české spotřebě potravin, nápojů, včetně alkoholických, a cigaret za loňský rok. Například předloni se celková spotřeba masa meziročně nezměnila, zůstala na 80,3 kilogramu na osobu. Zvýšila se spotřeba drůbežího masa, předloni tak byla nejvyšší od začátku měření, které začalo v roce 1948.

Agrolesnictví je trend, není ale všelékem

Mendelova univerzita v Brně se chce aktivně podílet na propagaci a výzkumu agrolesnictví v České republice. Založila už první experimentální plochy na svých školních podnicích. Celkem jich chce mít během několika let zhruba deset. Odborníci na nich budou studovat mj. dopady na biodiverzitu nebo snížení míry eroze.

 

 

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

 

 

 

 

 


Zdroj: Agris, 3. 12. 2019





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 24.04.2024 10:01