Souhrn událostí uplynulého dne – 10.12. 2019

Rajonizace lesů kvůli kůrovci se rozšiřuje do dalších oblastí České republiky

Ministerstvo zemědělství (MZe) opět rozšířilo počet území mimořádně zasažených kůrovcem v České republice. Pro takto vymezené zóny bude platit možnost odkladu zalesnění až na pět let a také uvolnění pravidel přenosu sadebního materiálu při zalesňování kalamitních holin.

Vláda schválila nová pravidla pro odpady. Skládkování podraží, bude se třídit

Vláda schválila čtyři odpadové zákony, které regulují mimo jiné nakládání s odpady, obaly a vybranými výrobky s ukončenou životností. Informaci potvrdil ministr životního prostředí Richard Brabec (ANO). Legislativa by měla platit od počátku roku 2021, ekologové však vůči ní mají výhrady.

Floridské pomeranče ničí nemoc z Číny. Poslední nadějí farmářů jsou vědci

Pěstování citrusů je hned po turistice druhým nejsilnějším odvětvím floridské ekonomiky. Teď mu ale hrozí zkáza. Kvůli zhoubnému zelenání citrusů neboli onemocnění žlutého draka je letošní úroda o osmdesát procent menší než před patnácti lety.

Cena vajec před Vánoci stabilní, máslo zdražuje

Advent je v plném proudu a v mnoha domácnostech tak přichází na řadu pečení vánočního cukroví. Cena másla v poslední době spíše rostla. V říjnu podle výpočtu Novinek na základě údajů z databáze ČSÚ vyšla čtvrtka na 46,15 koruny, což je nejvyšší cena od března.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info