Agris.cz - agrární portál

Besed s veterinárními inspektory se letos zúčastnilo bezmála 8000 předškoláků

16. 12. 2019 | SVS ČR

V rámci letošního třetího ročníku vzdělávacího projektu „Máme rádi zvířata“ navštívili v průběhu září a října veterinární inspektoři 289 mateřských školek ve všech krajích České republiky. V nich uskutečnili 297 přednášek, během nichž předali odlehčenou a věku posluchačů přizpůsobenou formou informace o zásadách zodpovědné péče o zvířata více než 7600 předškoláků. Celou akci stejně jako loni zajišťovali vlastními silami zaměstnanci Státní veterinární správy (SVS). Finančně ji podpořilo ministerstvo zemědělství.

Podobně jako loni byla i letos součástí projektu výtvarná soutěž se zvířecí tématikou. V jejím rámci mohly letos děti s pomocí učitelek společně vyrobit z libovolného materiálu a za použití libovolné výtvarné techniky zvířátko. Do soutěže se letos zapojilo bezmála osmdesát školek, které poslaly fotografie svých krásných výtvorů.

Před porotou, která měla vybrat nejhezčí dílo, stál nelehký úkol. Nejvíce hlasů nakonec získal motýl, kterého z přírodních materiálů typických pro podzim vyrobily děti z Mateřské školy Pomněnka z Ústí nad Labem. Ceny pro výherce ve formě stavebnic a dalších kreativních her se zvířecí tématikou předal dnes dětem ústřední ředitel SVS Zbyněk Semerád.

Vzhledem k velkému zájmu o účast v projektu ze strany mateřských školek a velmi pozitivním ohlasům bude projekt pokračovat i v příštím roce.

Petr Vorlíček

tiskový mluvčí SVS


Zdroj: SVS ČR, 16. 12. 2019





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 18.04.2024 05:07