Agris.cz - agrární portál

Souhrn událostí uplynulých dní – 23.12. – 26.12. 2019

27. 12. 2019 | Agris

Propouštění Zetoru prospělo. Příští rok chce zase nabírat

Brněnský výrobce traktorů Zetor další propouštění jako před rokem neplánuje. Tamní ekonomickou situaci se podařilo stabilizovat díky snížení počtu zaměstnanců a vyprázdnění skladů. V příštím roce chce firma dokonce přijmout několik desítek lidí.

Ředitel ČHMÚ: Někde se začíná sucho teprve projevovat

Situace ohledně sucha v Česku se letos zlepšila, vyhráno však není. Zásadní je, aby v následujících měsících spadlo dost srážek, u hlubokých podzemních vod se navíc sucho začíná teprve projevovat. V rozhovoru s ČTK ke 100. výročí založení Českého hydrometeorologického ústavu to řekl jeho ředitel Mark Rieder.

Chcete o vánocích zanést do lesa něco pro zvířátka? Tak pozor, ať jim v dobré víře neublížíte

K vánočnímu času to patří. Podělit se s ostatními. Zanést něco na zub pro lesní zvěř. Jablka, mrkve, tvrdý chleba. Dobře míněný skutek však může vést k utrpení zvířat a jejich smrti. Například tvrdý chleba v teplém a vlhkém počasí snadno zvlhne a zplesniví, varují lesníci.

V ČR vrcholí čipování psů, kritika se snesla na chybějící registr

V uplynulých týdnech vzrostl v Česku zájem o čipování psů. Od Nového roku je totiž podle novely veterinárního zákona povinné a v případě, že pes nebude mikročipem označen, hrozí jeho majiteli pokuta do 20.000 korun. Z úst veterinářů, které oslovila ČTK, ale zaznívá kritika na adresu chybějícího jednotného registru psů.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

 


Zdroj: Agris, 27. 12. 2019





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 29.03.2024 05:59