Agris.cz - agrární portál

Souhrn událostí uplynulého dne – 2.1. 2020

3. 1. 2020 | Agris

Pivovar Svijany dodá letos na trh přes 700.000 hektolitrů piva

Soukromý Pivovar Svijany dodá letos podle předběžných odhadů na trh více než 708.000 hektolitrů piva, což je zhruba o čtyři procenta víc než loni. Více než desetinu produkce stočili letos ve Svijanech do plechovek. K růstu výroby pomohl export, víc piva ale prodal pivovar i na tuzemském trhu.

Od ledna se z Penamu a UB odštěpí šest pekáren

Od začátku ledna začíná fungovat nová pekárenská společnost PEK Group. Bude patřit pod koncern Agrofert, holding ji musí prodat do konce června 2020, jak mu nařídil Úřad pro ochranu hospodářské soutěže, sdělil ČTK mluvčí Agrofertu Karel Hanzelka.

Francie zakázala neonikotinoidy před šesti lety. Opylovače zabíjí pořád

V roce 2013 EU přistoupila na zákaz používání tří chemických insekticidů na bázi neonikotinoidů u zemědělských kvetoucích rostlin a od roku 2018 jej plošně rozšířila na veškeré použití. Mohlo by se tedy zdát, že za uplynulá léta už mohla obdělávaná pole „vyčpět“ a být zase čistá.

InterSucho: Více než třetina území ČR trpí suchem v půdě do 100 cm

Více než třetina území České republiky trpí na konci letošního roku zemědělským suchem, tedy suchem v půdě do hloubky jednoho metru. Vyplývá to z aktuálních údajů, které zveřejnili vědci na portálu InterSucho. Výrazně lépe je na tom aktuálně Morava, nejhorší situace je v jižních a severozápadních Čechách.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.


Zdroj: Agris, 3. 1. 2020





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 27.04.2024 09:58