Agris.cz - agrární portál

Souhrn událostí uplynulých dní – 3. – 5.1. 2020

6. 1. 2020 | Agris

Kvůli kůrovci lze některé druhy spárkaté zvěře lovit déle

Myslivci mohou ode dneška lovit některé druhy zvěře více dní v roce než dosud. Úprava doby lovu se týká jelenů evropských, siků japonských, daňků, muflonů, srnců a kamzíků. Důvodem je snaha pomoci obnově lesů po kůrovcové kalamitě, zvířata okusují sazenice nově vysázených stromů.

Za svět zelenější? Stromy mají v přírodě své místo. Ale ne všude

Odložte prosím rýče a krumpáče. Studie, kterou nám letos v červenci představili švýcarští badatelé prostřednictvím žurnálu Nature, rozhodně patřila mezi nejdiskutovanější témata roku. Odhalovala totiž potenciál klimatické obnovy, který se skrývá v celoplanetární výsadbě stromů a mnoho lidí učinilo z jejích závěrů svůj program do budoucích let.

Novinky roku 2020 v resortu zemědělství: omezení plochy monokultur či pomoc při kůrovcové kalamitě

Finanční pomoc pro vlastníky lesů a mimořádná opatření na zvládání kůrovcové kalamity, prodloužení doby lovu zvěře, investice do boje se suchem, omezení plochy monokultur či povinnost očipovat psy jsou některé z novinek, které přináší rok 2020 v resortu zemědělství.

V chovech drůbeže na jihovýchodě Polska vypukla ptačí chřipka

Na třech drůbežích farmách na jihovýchodě Polska propukla ptačí chřipka, virem se nakazily krůty. Televize Polsat News na svých internetových stránkách uvedla, že podle odhadů bude nutné utratit 30.000 až 40.000 ptáků.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

 


Zdroj: Agris, 6. 1. 2020





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 24.04.2024 04:12