Agris.cz - agrární portál

Souhrn událostí uplynulého dne – 8.1.2020

9. 1. 2020 | Agris

Ústřední nákazová komise prověřila připravenost a funkčnost systému v případě výskytu afrického moru prasat či ptačí chřipky v České republice

Aktuální stav nákazy afrického moru prasat (AMP) a ptačí chřipky v okolních státech, možné hrozby pro Českou republiku, vyhodnocení připravených opatření a postupů české strany v případě nákazy a minimalizace rizik přenosu těchto chorob na naše území byly tématy dnešního jednání Ústřední nákazové komise.

Ekologické peklo, komentují lidé kuličky hroznů v plastu. Jde o tradici, říkají firmy

Oblíbený novoroční zvyk Španělů, kteří během odbíjení půlnoci spořádají 12 kuliček hroznového vína, je zároveň velkou výzvou pro prodejce. Ti milovníkům této tradice nabízejí nejrůznější předpřipravená balení takzvaných "uvas de la suerte", tedy hroznů štěstí.

Madeta staví v Plané nad Lužnicí novou sýrárnu za 750 milionů Kč

Největší česká mlékárna Madeta staví v Plané nad Lužnicí novou sýrárnu. Komerční provoz by měl začít v listopadu, náklady jsou 750 milionů korun. Výrobní kapacita bude 42 tun sýru denně. Firma plánuje, že do nového závodu přijme 100 až 150 nových zaměstnanců.

Vinaři přivezli loni ze zahraničí rekordních 990 medailí

Vinaři z Moravy a Čech v loňském roce znovu vylepšili rekord v počtu získaných medailí na mezinárodních soutěžích. Získali jich 990, ve srovnání s rokem 2018 je to o 81 více. V tiskové zprávě o tom informoval Vinařský fond, který účast moravských a českých vinařů na soutěžích finančně podporuje.

 

 

 

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

 


Zdroj: Agris, 9. 1. 2020





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 29.04.2024 13:20