Agris.cz - agrární portál

Souhrn událostí uplynulého dne – 14.1. 2020

15. 1. 2020 | Agris

Na krůtí farmě v Maďarsku se objevila ptačí chřipka

Na velké krůtí farmě na severozápadě Maďarska se objevila ptačí chřipka, podle úřadů jde o silně patogenní subtyp H5N8. Utraceno tak musí být všech více než 50.000 ptáků. Informovala o tom dnes agentura Reuters. Ptačí chřipka se v minulých týdnech objevila rovněž na Slovensku a v Polsku a i tam šlo o subtyp H5N8.

Američtí obchodníci s vínem proti Trumpovi. Cla na dovoz z Evropy přirovnávají k prohibici

Obchodníci s vínem ve Spojených státech bijí na poplach. Nová cla na dovoz vín z Evropy ve výši sta procent, která navrhuje americký prezident Donald Trump, vážně ohrožují jejich byznys. Po zavedení nových 25procentních cel na dovoz evropských sýrů, olivového oleje či vína a dalších potravin do Spojených států z loňského října, hrozí u vína další zvýšení tarifů.

Zálohování plastových lahví se výrobcům nevyplatí. A nový zákon ho neřeší

Poslanci se v lednu začnou zabývat novou odpadovou legislativou, která by měla platit od roku 2021. Čtyři zákony regulují mimo jiné nakládání s odpady, obaly a vybranými výrobky s ukončenou životností. Diskuse se dlouhodobě vede nad otázkou celoplošného zálohování PET lahví, se kterou návrh zákona nepočítá.

Opatření proti suchu budou moci být větší, schválila to vláda

Vodohospodářská opatření sloužící k ochraně před suchem se budou moci dělat ve více na sebe navazujících katastrálních územích. Rozhodla o tom dnes vláda, která schválila novelu zákona o pozemkových úpravách připravenou ministerstvem zemědělství. Informoval o tom tiskový odbor kabinetu.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.


Zdroj: Agris, 15. 1. 2020





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 26.04.2024 00:02