Souhrn událostí uplynulého dne – 16.1. 2020

Ministr Toman: Základní kostra návrhu ústavního zákona na ochranu vody je hotová, chci ji co nejdříve projednat s jednotlivými poslaneckými kluby

Ministerstvo zemědělství s odborníky zpracovalo návrh ústavního zákona na ochranu vody, který bude po zapracování finálních připomínek předložen parlamentním frakcím k podání poslaneckého návrhu do legislativního procesu.

Vědci mapují významné parky a zahrady z dob totality, vybrali 30 nejlepších

Odborníci se poprvé v historii obsáhle zabývají parky a zahradami, které vznikly na českém území v období nacistické a komunistické totality, tedy mezi léty 1939–1989. Cílem pětiletého projektu je posoudit dochovaná díla, ověřit zda jsou dostatečně chráněna a vytvořit soubor nástrojů péče o tuto specifickou součást národního kulturního dědictví.

Bříza a osika připravují na kalamitní holině vhodné podmínky cílovým dřevinám

Se změnami klimatu a s nimi souvisejícími kalamitami přibývá vlesích nahodilých těžeb a následně rozsáhlých holin. Ty se zpravidla vyznačují extrémnějšími klimatickými podmínkami ve srovnání s holinami běžných výměr. I když obnovit zde úspěšně les je složitější,úspěšná a včasná obnova je významným krokem ke stabilizaci lesního prostředí.

Bohemia Sekt prodal loni 29 mil. lahví, stejně jako v roce 2018

Skupina Bohemia Sekt loni prodala přes 29 milionu lahví sektů, šumivých nápojů a vín, stejně jako v roce 2018. Prodej sektů a šumivých nápojů na českém trhu zůstal na předloňské úrovni téměř 18 milionů lahví, prodej vín se meziročně zvýšil o dvě procenta téměř na 11 milionu lahví, řekl dnes ČTK ředitel největšího výrobce sektů a vín v ČR Ondřej Beránek.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

 

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info