Agris.cz - agrární portál

Souhrn událostí uplynulého dne – 10.2.2020

11. 2. 2020 | Agris

Čína hlásí první výskyt viru ptačí chřipky H5N6 na drůbeží farmě

Čína hlásí svůj první výskyt viru ptačí chřipky H5N6 na drůbeží farmě. Vysoce nakažlivý vir se objevil v jihozápadní provincii S'-čchuan, informovalo v noci na dnešek čínské ministerstvo zdravotnictví.

Mapa minipivovarů je opět bohatší, chutě pivního národa už přitom nejsou nudné

Češi se rádi chlubí tím, že jsou národem pivařů. A čísla to potvrzují. Svědčí o tom jak narůstající počet nových pivovarů, tak spotřeba piva, ve které si Češi drží dlouhodobě světový primát. K pivní vášni nově patří i „pěnivá turistika“, minipivovary rostou v každém koutku země.

Biotechnologické využití larev je průlomovým krokem v oblasti řešení odpadů

Tajuplný latinský název Hermetica illucens v sobě neskrývá nikoho jiného než dvoukřídlý hmyz, kterému říkáme bráněnka. Společnost MICo, spol. s r. o. a Centrum RECETOX, Přírodovědecké fakulty Masarykovy univerzity chtějí právě larvy bráněnky využít pro biokonverzi mláta na hmyzí moučku.

Lesy ČR zvedly kvůli kůrovci těžbu dřeva na rekordních 14 mil. m3

Státní podnik Lesy České republiky (LČR) loni zvýšil kvůli kůrovcové kalamitě těžbu dřeva o 30 procent na rekordních 13,89 milionu metrů krychlových z předchozích 10,65 milionu metrů krychlových. Těžba jen kůrovcového dřeva loni vzrostla o 62 procent na 9,71 milionu metrů krychlových.

 

 

 

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

 


Zdroj: Agris, 11. 2. 2020





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 19.04.2024 06:17