Agris.cz - agrární portál

Souhrn událostí uplynulého dne – 19.2. 2020

20. 2. 2020 | Agris

Klimaplán EU naráží na neochotu firem. Opatření jsou jen naoko, říká studie

Evropa se chce do roku 2050 stát prvním uhlíkově neutrálním kontinentem. Plán, který si vyžádá investice v hodnotě přes jeden bilion eur (téměř 25 bilionů Kč), ale naráží na neochotu evropských společností. Mezi jejich prohlášeními a podniknutými „zelenými“ kroky jsou velké rozdíly, ukazuje nejnovější studie, která zkoumala tisícovku firem.

Francie potvrdila první případ nákazy rajčat ničivým virem

Ničivý virus, který napadá rajčata, se poprvé objevil na jedné z farem ve Francii. Úřady kvůli tomu na toto hospodářství v Bretani na severozápadě země uvalily karanténu, informuje agentura Reuters s odvoláním na ministerstvo zemědělství.

Zdraží vejce na 10 korun, či o 20 haléřů? Spor o zákaz klecových chovů

O cenu vajec, až Česko zakáže klecový chov slepic, se strhl spor při kulatém stole, který uspořádal výbor pro životní prostředí Sněmovny. „Náklady na vejce stoupnou o 20 až 40 haléřů,“ řekl Ondřej Částek, ředitel Institutu pro udržitelnost podnikání.

Čeští vinaři dobývají svět. Z mezinárodních soutěží přivezli rekordně medailí

Minulý rok opět potvrdil stoupající tendenci úspěchů moravských a českých vinařů na zahraničních mezinárodních soutěžích. Ze světa si přivezli rekordních 990 medailí, což je o 81 více než v roce 2018.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.   


Zdroj: Agris, 20. 2. 2020





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 24.04.2024 14:11