Agris.cz - agrární portál

Nové Strašecí nechá přistavět budovu pro včelaře

24. 2. 2020 | ČTK

Nové Strašecí nechá letos přistavět budovu pro včelaře s vybavením na zpracování medu. V regionu je velmi aktivní spolek sdružující téměř stovku členů včetně mládeže a dětí. Nové zázemí poslouží k dalšímu rozvoji včelařského kroužku, o který je ve městě značný zájem, řekl na dnešní tiskové konferenci starosta Nového Strašecí Karel Filip (ČSSD).

Práce na přístavbě mají začít v dubnu, dokončena má být v listopadu. Přibudou nové bezbariérové vstupy, opěrná zeď, na ni naváže další část objektu. "V nových prostorách bude umístěn přístroj na zpracování medu a vařák včelího vosku," uvedl starosta. Náklady dosáhnou téměř tři miliony korun.

Podle předsedy novostrašeckého svazu včelařů Jiřího Hubky prostory využijí nejen členové včelařského kroužku, ale i všichni včelaři, kteří například teprve začínají a nemají peníze na pořízení všech technologií.


Zdroj: ČTK, 24. 2. 2020





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 28.03.2024 21:18