Agris.cz - agrární portál

Porota soutěže Mladých vinařů chybovala, vítězem je Brdečko

6. 3. 2020 | ČTK

Porota vinařské soutěže Co chutná mladým chybovala při přepočtu výsledků o nejlepší kolekci vín od vinaře do 35 let. Vyhlášený Mlaďoch roku 2020 Jiří Pastorek titul vrátí, novým vítězem titulu je Ondřej Brdečko z Kobylí. Spolek Mladí vinaři, který soutěž pořádá, o tom informoval v tiskové zprávě.

"Po upozornění a důkladném přepočítání jsme dospěli k závěru, že jsme v mechanismu výpočtu udělali chybu. Ta se netýká hodnocení jednotlivých vín, ale vyhodnocení kolekce soutěžících přihlášených do Mlaďocha roku. Oběma dotčeným vinařům se moc omlouváme," uvedla Eva Pelikánová ze spolu Mladí vinaři s tím, že všechny ostatní výsledky platí.

Vína Jiřího Pastorka uspěla v kategoriích Nejlepší bílé víno vinaře do 35 let a Nejlepší červené víno vinaře do 35 let. Ondřej Brdečko se vedle zisku titulu Mlaďoch roku 2020 může radovat z ocenění za Nejlepší naturální víno vinaře do 35 let, kterým se stalo jeho Chardonnay ročníku 2016.

Autorem nejlepšího rosé v kategorii do 35 let se stal Jaroslav Štipčák z Vinného sklepa U Štipčáků s Cabernetem Moravia ročníku 2019.

Do letošního ročníku přihlásilo svá vína 63 vinařství z Čech a Moravy, celkem jich porota posuzovala 253 ve čtyřech kategoriích suchých vín do devíti gramů zbytkového cukru. Ocenila zvlášť bílá vína, rosé, červená a naturální vína, vždy rozdělená do skupin od vinařů do 35 let a bez ohledu na věk. Kategorie doplňovala právě cena Mlaďoch roku za nejlepší kolekci vinaře do 35 let a nejlepší kolekce vín.


Zdroj: ČTK, 6. 3. 2020





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 29.03.2024 01:05