Agris.cz - agrární portál

Souhrn událostí uplynulých dní 6. – 8.3. 2020

9. 3. 2020 | Agris

Toman: Kůrovec napadne letos přinejmenším stejně dřeva jako loni

Kalamitní situace v českých lesích způsobená kůrovcem se loni opět zhoršila. Její další postup lze přes veškeré úsilí očekávat i letos a kůrovec napadne přinejmenším stejný objem dřeva jako loni. Ve Sněmovně to při jednání o kůrovcové kalamitě řekl ministr zemědělství Miroslav Toman (za ČSSD).

Fond Wine Management dosáhl po roce 7,8procentní zhodnocení

Investiční fond Wine Management SICAV dosáhl po roce činnosti 7,78procentní zhodnocení svých aktiv, uvedli dnes na tiskové konferenci jeho zakladatelé. Fond zaměřený na investice do vína je druhým v Česku, zaměřuje se na francouzská a italská vína, ale v kolekci mají investoři také whiskey.

Jakou hodnotu má mokřad? Když bydlíte u bouřlivého pobřeží, je doslova k nezaplacení

Vyjadřovat cenu přírody v penězích je poněkud ošidné, ale pro názornou demonstraci hodnoty dílčích ekosystémů to smysl dává. Třeba když porovnáme efekt ochrany pobřeží před povodněmi a přílivovými vlnami, a bereme přitom v potaz náklady na vybudování umělých hrází, ve srovnání s přírodními mokřady. Píše o tom Phys.org.

Na Žďársku veterináři ukončí opatření kvůli nákaze pstruhů

U Velkého Meziříčí se veterinární správa chystá ukončit mimořádná opatření nařízená loni v prosinci kvůli virovému onemocnění pstruhů. Na tamních sádkách kvůli tomu bylo utraceno okolo 120.000 pstruhů, včetně nejmenších ryb. Chovatel splnil to, co měl, a kritická doba už uplynula.

 

 

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

 


Zdroj: Agris, 9. 3. 2020





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 29.04.2024 14:42