Agris.cz - agrární portál

Vinařství Volařík získalo titul šampiona na soutěži v Paříži

10. 3. 2020 | ČTK

Mikulovské Vinařství Volařík uspělo se svou suchou Pálavou na jedné z nejslavnějších světových soutěží Vinalies Internationales v Paříži a získalo za ni titul šampiona v nejprestižnější kategorii bílých vín. Vinařský fond o tom informoval v tiskové zprávě.

Vína z Čech a Moravy na soutěži soupeřila se 3000 vín ze 45 zemí. Pálava, výběr z hroznů 2018 Vinařství Volařík získala titul šampiona v kategorii bílých suchých tichých vín i zlatou medaili. Kromě toho získali vinaři z Česka dalších 40 medailí, 12 zlatých a 28 stříbrných.

Nejúspěšnější bylo právě Vinařství Volařík se čtyřmi zlatými medailemi, po dvou zlatých získaly Bohemia Sekt za šumivá vína a Znovín Znojmo za Tramín červený výběr z bobulí a výběr z cibéb.

"Úspěšnost na soutěži s tak přísným stylem hodnocení, kde není jednoduché uspět, natož pak získat šampiona v některé z osmi kategorií, je úctyhodná. Je to jen další potvrzení faktu, že pod řemeslnou zručností našich vinohradníků a sklepmistrů se u nás mohou narodit velmi krásná vína, která ocení nejeden světový vinařský expert," uvedl Martin Šmíd, sommelier Znovínu Znojmo a jeden z degustátorů soutěže.

Vína oceněná na Vinalies Internationales v Paříži se objeví na podzim v publikaci 1000 Vins du Monde (1000 vín světa), která je vinařským michelinským průvodcem.

Vinařům z Moravy se podařilo titul šampiona na této soutěži získat už potřetí, v letech 2016 a 2017 bodovalo Vinařství Horák, nejprve v kategorii růžových a o rok později v kategorii bílých vín.


Zdroj: ČTK, 10. 3. 2020





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 29.04.2024 07:04