Agris.cz - agrární portál

Souhrn událostí uplynulého dne – 10.3. 2020

11. 3. 2020 | Agris

Praha nabídne 430 hektarů svých polí pro ekologické zemědělství

Hlavní město takzvaně propachtuje 430 hektarů svých polí ekologickým zemědělcům. Cílem je zlepšit životní prostředí a pomoci v boji se suchem. Pole budou rozdělená na maximálně pětihektarové plochy a bude zakázané použití chemických přípravků.

Lesy ČR loni ve ztrátě asi jedna miliarda, začaly používat úvěr

Státní podnik Lesy České republiky (LČR) vykáže za loňský rok ztrátu na úrovni jedné miliardy korun. Odpovídá to finančnímu plánu na loňský rok. Podnik také letos začal poprvé v historii používat ke svému financování úvěr.

Úřady zakazují ovocnářům využívat „čmeláky z dovozu“. Aby neohrozili domácí

Ovocnáři v některých krajích řeší problém, jak zařídit opylování květů v sadech. Některé úřady jim zakázaly využívat čmeláky z dovozu, aby neohrozili ze zákona chráněné domácí čmeláky. Sadaři tvrdí, že ti ze zahraničí jsou odolnější, nevadí jim chladnější počasí a včely stejnou práci neodvedou.

Nákupní panika nejen v Česku. Prázdné regály jsou i v Německu nebo USA

Panika kvůli koronaviru nepostihla pouze Českou republiku. Regály zejí prázdnotou i v Německu, Americe nebo Austrálii. Virus, který od začátku roku postihl více než 90 zemí, tak v supermarketech zapříčiňuje tržby, které se podobají předvánočním nákupům.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.


Zdroj: Agris, 11. 3. 2020





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 30.04.2024 04:58