Agris.cz - agrární portál

Souhrn událostí uplynulých dní – 13. – 15. 3. 2020

16. 3. 2020 | Agris

Odborníci radí omezit prodej nebaleného zboží do donesených obalů

Výrazně omezit prodej nebalených potravin do obalů a nádob přinesených zákazníky doporučuje prodejcům Národní referenční laboratoř Státního zdravotního ústavu. Důvodem je šíření nového typu koronaviru, kterým se v Česku nakazilo 113 lidí.

Vysočina má 152 přírodních památek a rezervací, loni přibyly tři

Kraj Vysočina spravuje 152 maloplošných chráněných území, počet se postupně zvyšuje. Vloni vyhlásilo vedení kraje dvě nové přírodní rezervace Výrova skála a Knížecí seč zabírající v součtu 33 hektarů území poblíž Rouchovan na Třebíčsku, a také přírodní památku Rybníček u Dolního Dvora na Havlíčkobrodsku.

Kvůli koronaviru zkrachujeme, obávají se čeští hostinští

Uzavření všech českých hospod a restaurací od osmé hodiny večerní do šesté ranní může znamenat hřebíček do rakve řady z nich. Ani ty podniky, které přestály zákaz kouření a elektronickou evidenci tržeb, totiž nemusí „rozdýchat“ nejnovější omezení nařízená vládou kvůli epidemii koronaviru. Některé z nich proto zřejmě čeká krach.

Ministr Toman: Produkce potravin není ohrožena, firmy mají zpracované krizové plány a zásoby na plynulou výrobu

V České republice nehrozí nedostatek potravin, lidé si proto nemusí dělat přehnaně velké zásoby. Tuzemští zpracovatelé mají připraveny krizové plány a zajištěno plynulé zásobování.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

 


Zdroj: Agris, 16. 3. 2020





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 29.04.2024 03:11