Agris.cz - agrární portál

Zrušení veletrhu Techagro komplikuje práci i některým studentům

16. 3. 2020 | ČTK

Zrušení veletrhu Techagro kvůli riziku šíření koronaviru komplikuje práci některým studentům Agronomické fakulty Mendelovy unvierzity v Brně. Přišli totiž o část zdrojů k výzkumu. Potřebují v něm srovnat několik firem, které měly vystavovat zemědělské stroje. Nyní je budou musel oslovovat jednotlivě, což bude časově náročnější, navíc bez osobního kontaktu není ochota ke spolupráci tak vysoká, vyplývá z odpovědí studentů Zdeňka Šlajse a Jiřího Šimoníka pro ČTK.

"Na veletrhu jsme měli srovnat důležité firmy a chtěl jsem jim přímo položit otázky pro náš výzkum. Nyní bude sběr informací mnohem náročnější," řekl Šlajs.

Tématem jeho diplomové práce je homologace vozidel. Na veletrhu chtěl srovnat stroje od různých výrobců. Doufal, že si vybere firmy, se kterými by mohl spolupracovat. Kvůli zrušení veletrhu je musí oslovit jiným způsobem. "Individuální komunikace s firmami bude zdlouhavější. Potřebujeme je navštívit osobně a stroje, které máme srovnávat, bychom měli vidět," vysvětlil Šlajs.

S problémy se potýká i Šimoník, který píše práci o technologické dopravě v rostlinné výrobě, tedy o tom jak převážet různé materiály. Studenti se obávají, že nezískají tolik relevantních informací jako na veletrhu. Kvůli jeho přesunutí se jim také omezí možnosti pouze na české firmy. "Výběr se zúžil na desítky a nevíme zda budou ochotné s námi spolupracovat," řekl Šimoník.

Pětidenní veletrh Techagro se měl konat na konci března. Veletrhy Brno ho odložily na příští rok kvůli obavám z šíření koronaviru. Studenti však na svou práci tolik času nemají a musejí hledat náhradní řešení.


Zdroj: ČTK, 16. 3. 2020





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 20.04.2024 09:27