Agris.cz - agrární portál

Moravští vinaři získali ve Španělsku sedm zlatých medailí

17. 3. 2020 | ČTK

Vinaři z Moravy získali na soutěži Bacchus Madrid na začátku března sedm zlatých a pět stříbrných medailí. Nejvíce bodovalo B/V Vinařství, které získalo tři zlaté a dvě stříbrné medaile. V tiskové zprávě o tom informoval Vinařský fond, který účast vinařů z Česka na soutěžích finančně podporuje.

Čtyři dny porovnávali hodnotitelé z 18 států 1578 vzorků z 22 zemí. Česká republika byla s 55 vzorky třetí nejzastoupenější zemí po Španělsku a Slovensku.

"Svoji pozici úspěšného vinařství, po loňské velké zlaté medaili a nejlépe hodnoceném suchém bílém vínu soutěže a i po dalších ocenění z předchozích ročníků, obhájil Mikrosvín Mikulov s jednou zlatou a dvěma stříbrnými medailemi. Největšího úspěchu letos v Madridu dosáhlo B\V Vinařství, které si ze španělské metropole veze skvělé tři zlaté a dvě stříbrné medaile," uvedl Miroslav Majer ze společnosti Davinus, který předsedal jedné z hodnotitelských komisí.

Soutěž Bacchus Madrid je jednou nejvýznamnějších vinařských akcí ve Španělsku. Pravidelně ji pořádá Unie španělských degustátorů. Letošní ročník byl osmnáctý.


Zdroj: ČTK, 17. 3. 2020





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 02.05.2024 21:06