Agris.cz - agrární portál

Souhrn událostí uplynulého dne – 24.3. 2020

25. 3. 2020 | Agris

Ministr Toman: Musíme udržet chod zemědělství a potravinářství, pro nadcházející měsíce je to zásadní

Produkce a výroba potravin je naprosto zásadní pro zvládnutí krizové situace kolem pandemie koronaviru. Ministerstvo zemědělství (MZe) chce proto zachovat veškeré dotační programy v nezkrácené výši, připravuje také nové nástroje, které pomohou udržet české zemědělství v chodu.

Češi vykoupili droždí. Oproti normálu je zájem pětinásobný, říká dodavatel

Droždí je v těchto dnech kvůli rekordní poptávce nedostatkovým zbožím. Češi si nakoupili kvasnice do zásoby kvůli obavám z dopadu preventivních opatření proti šíření koronaviru na dodávky pečiva do obchodů a zároveň doma častěji pečou, v pondělí to řekl jeden z předních tuzemských dodavatelů.

Mrazy poškodily meruňky. Ovlivní i úrodu dalšího ovoce

Víkendové mrazy, kdy teplota klesla i pod minus deset stupňů, významně ovlivní sklizeň meruněk. Stromy už byly hodně rozkvetlé. Mrazy budou mít dopad i na ostatní druhy ovoce, nejméně zřejmě na jablka. ČTK to řekli předseda Unie ovocnářů jižních a západních Čech Petr Leber a ředitel firmy Zemcheba z Chelčic na Strakonicku Jaroslav Muška.

E-shop Alza začal prodávat trvanlivé potraviny

Internetový prodejce Alza zařadil do své nabídky vybrané trvanlivé potraviny. Zákazníci si v e-shopu mohou objednat konzervy, cereálie, těstoviny či luštěniny. Zásilku si mohou nechat zaslat domů nebo vyzvednout v některém z výdejních boxů. Mluvčí Alzy Patricie Šedivá o tom dnes informovala v tiskové zprávě.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.


Zdroj: Agris, 25. 3. 2020





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 29.03.2024 11:40