Agris.cz - agrární portál

Mattoni zkouší v Praze mobilní prodej nealkoholických nápojů

26. 3. 2020 | ČTK

Výrobce minerálních vod Mattoni 1873 zkouší v Praze mobilní prodej nápojů. Reaguje tak na koronavirovou krizi a opatření proti šíření nákazy. Prodej firmě klesl zejména v hotelech a kvůli uzavřeným restauracím a kavárnám. ČTK to sdělila PR manažerka společnosti Andrea Brožová.

Mattoni 1873, která kromě výroby minerálních vod distribuuje i další světové značky nealkoholických nápojů, se chce v současné situaci přiblížit zákazníkům. "Proto jsme rozjeli mobilní prodej, zatím jako pilotní projekt s jedním autem na Praze 9. Funguje od pondělí 23. března a pokud o něj bude zájem, rozšíříme ho," uvedla Brožová.

Odbyt nealkoholických nápojů snižují nejen zavřené restaurace a hotely, ale i rušení společenských akcí a to, že kanceláře a výrobní provozy jsou v omezeném režimu či uzavřené. "Naše maloobchodní prodeje zpočátku rostly, jak se lidé předzásobovali, ale nyní již tento trend není tak výrazný," popsala Brožová.

V současné době se nejvíce prodávají přírodní i ochucené minerální vody, takzvané léčivé vody a sirupy. Firma se ale také snaží pomáhat a dodává zdarma nápoje jak nemocnicím, tak složkám integrovaného záchranného systému v Praze i v regionech.

Nápojářské skupině Mattoni 1873 (dříve Karlovarské minerální vody) se v posledních letech mimořádně dařilo. Loni jí meziročně vzrostly tržby o 77 procent na 15,5 miliardy korun. V Česku vyrábí vedle tradiční minerální vody Mattoni pramenitou vodu Aquila a minerální vody Magnesia, Poděbradka, Dobrá voda a Hanácká Kyselka a také značky nealkoholických nápojů Pepsi, Mirinda, 7UP, Gatorade, Mountain Dew nebo brambůrky značek Lay ́s.

pnp hj


Zdroj: ČTK, 26. 3. 2020





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 16.04.2024 11:43