Agris.cz - agrární portál

Souhrn událostí uplynulého dne – 30.3.2020

31. 3. 2020 | Agris

Británie potřebuje lidi z východní Evropy, nemá kdo sklízet ovoce

Británie naléhavě potřebuje až 90.000 lidí, kteří by na místních farmách pomohli se sklizní ovoce a zeleniny. Organizace Concordia proto vyzvala britskou vládu, aby se do záležitosti vložila a zajistila charterové lety, díky nimž by se do Británie dostali sběrači z východní Evropy.

Raw strava – barevné a chutné jídlo,které dodá energii

Proč lidé přechází na raw neboli syrovou stravu? Je to pouze módní hit nebo začínající trend? Uvidíme, nechme se překvapit. Jako malý chlapec jsem občas zaslechl, že jsou lidé, kteří nejedí maso. To byli ti, kteří jedli smažený sýr místo smaženého řízku. Dnes už jsme dál.

I v současné době je nutné dodržovat pravidla proti zavlečení afrického moru prasat

Téměř všechna pozornost společnosti se v současné době soustředí na snahy o zpomalení šíření infekce COVID-19 a s tím spojenou ochranu zdraví lidí, což je zcela pochopitelné. Neznamená to však, že by ostatní nebezpečné nákazy hrozily menší měrou.

Mráz se v Česku udrží i v dalších dnech, v ohrožení jsou ovocné stromy

Na většině území Česka bude v první polovině příštího týdne v noci mrznout a zejména v nižších polohách může mráz poškodit rostliny, především kvetoucí ovocné stromy. Informoval o tom dnes Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ). Zemědělcům a ovocnářům proto doporučuje, aby rostliny před mrazem přikryli nebo jinak ochránili.

 

 

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

 


Zdroj: Agris, 31. 3. 2020





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 29.03.2024 15:09