Agris.cz - agrární portál

Souhrn událostí uplynulého dne – 31.3.2020

1. 4. 2020 | Agris

Ukrajinský parlament schválil obchodování se zemědělskou půdou

Ukrajinští zákonodárci dnes schválili zrušení zákazu obchodování se zemědělskou půdou. Rozhodnutí zrušit zákaz, který byl v platnosti skoro 20 let, je součástí opatření, které vyžaduje Mezinárodní měnový fond (MMF) pro uvolnění úvěru ve výši osmi miliard dolarů (asi 198 miliard Kč). Informovala o tom agentura Reuters.

Chemický odpad by mohly odstranit řasy. Pracují na tom brněnští vědci

Ústav chemie a biochemie Mendelovy univerzity v Brně zkoumá možnosti využití mikrořas k odstranění azobarviv a dalších toxických látek z životního prostředí.

Nizozemský květinový průmysl v dobách koronaviru uvadá

Navzdory dokonalému jarnímu počasí nepřestává nizozemský květinový průmysl uvadat kvůli pokračující koronavirové krizi. Pěstitelé se snaží uchovat, co mohou, ve skladištích nebo na záhonech, ale realitou zůstává, že většina letošní úrody řezaných květin s největší pravděpodobností přijde vniveč, napsala agentura Reuters.

Pokud jste v karanténě, netřiďte odpad, varuje ministerstvo

Třídit odpad na plast, papír, sklo a případně další složky by měli pouze zdraví lidé. Kdo je v karanténě, ať již s prokázaným onemocněním či pouze kvůli riziku, měl by se třídění po tuto dobu zdržet.

 

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

 


Zdroj: Agris, 1. 4. 2020





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 28.04.2024 08:10