Agris.cz - agrární portál

Souhrn událostí uplynulých dní – 3. – 5.4. 2020

6. 4. 2020 | Agris

Ministr Toman: V některých vodních tocích je jen 10 procent vody, přehrady dostatek pitné vody zajistí

Zásoba povrchové vody ve vodárenských i ostatních nádržích je v současné době dostatečná a je možné ji odebírat v požadovaném rozsahu. Většina významných nádrží je naplněna mezi 85 až 100 procenty. Hydrologická situace je stabilní a Ministerstvo zemědělství (MZe) v nejbližším týdnu neočekává, že by muselo přikročit k mimořádným opatřením.

Jarní mrazy tuzemským zelinářům zatím velké škody nezpůsobily

Mrazivé počasí zatím tuzemským pěstitelům zeleniny nezpůsobilo velké škody. Kvůli výraznému ochlazení by ale mohly být opožděny první jarní dodávky zeleniny na pulty obchodů. ČTK to dnes řekl předseda Zelinářské unie Čech a Moravy Petr Hanka.

Pivovary zahájily kampaň za záchranu hospod, tržby klesly o 40 pct

Pivovary spustily kampaň za záchranu hospod. Lidé si mohou na stránkách Zachranhospodu.cz kupovat poukazy, které uplatní, až se restaurace znovu otevřou, napsal dnes server lidovky.cz. Situace je kritická, uvedl dnes v tiskové zprávě Český svaz pivovarů a sladoven.

Stát nechal otestovat pečivo, koronavirus v něm nebyl

Stát si nechal udělat test pečiva na koronavirus, virus v něm jihlavská veterinární laboratoř nenašla. Na dotaz ČTK to uvedl mluvčí ministerstva zemědělství Vojtěch Bílý. Ministerstvo dlouhodobě uvádí, že se virus potravinami nepřenáší. Také výrobci ujišťují, že mají dobré ochranné postupy.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.


Zdroj: Agris, 6. 4. 2020





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 29.03.2024 16:26