Agris.cz - agrární portál

Souhrn událostí uplynulého dne 14. 4. 2020

15. 4. 2020 | Agris

Lehké půdy jsou náchylnější ke kontaminaci rizikovými prvky

Z výsledků získaných v rámci vedení Registru kontaminovaných ploch vyplývá, že k překročení preventivních hodnot jsou náchylnější lehké půdy. V těchto půdách dochází nejčastěji k překročení limitních hodnot u chromu a arsenu, u ostatních půd představuje největší riziko kadmium.

Pandemie zvedá ceny potravin ve světě, růst se nevyhne ani Česku

Ceny rýže v Thajsku jsou na sedmiletém maximu. Na globálních trzích zdražuje pšenice, v Evropě se očekává růst cen ovoce a zeleniny a Američany překvapily vysoké ceny vajec. Potraviny zdražují po celém světě.

Stát bude chtít 1800 tun sušeného mléka

Správa státních hmotných rezerv (SSHR) připravuje tendry na dodání, skladování a ochraňování 900 tun polotučného a 900 tun plnotučného sušeného mléka. Zakázky budou rozděleny na menší po 150 tunách. ČTK to sdělil předseda správy Pavel Švagr.

Ceny vajec v letácích jsou na osmiletém minimu

Ceny vajec ve slevových akcích před Velikonoci klesly letos na osmileté minimum, proti loňsku jde o 28procentní pokles. V průměru stojí 2,22 Kč, sdělila ČTK na základě každoročně analýzy letáků obchodních řetězců firma Česká distribuční. Firma, která prozkoumávala letáky sedmi největších tuzemských řetězců, tyto letáky rozváží.

 

 

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.


Zdroj: Agris, 15. 4. 2020





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 29.04.2024 10:09