Agris.cz - agrární portál

Bruselské minipivovary čelí koronavirové krizi dovážkami

15. 4. 2020 | ČTK

Zatímco prodeje čepovaného piva kvůli zavřeným hospodám v koronavirové době míří k nule, bruselské minipivovary se snaží krizi čelit rozvážkou zlatavého moku až před dveře domovů žíznivých zákazníků. Dovážkové služby jsou natolik žádané, že spolu s pivovary zažívají rozkvět. Některé pivovary nabízí svým zákazníkům možnost přispět až 30 eury (zhruba 800 korun) nebo určitým procentem z nákupu na bruselské nemocnice, které nyní bojují s nemocí covid-19, píše agentura Reuters.

Všechny bary v Belgii zavřely už před měsícem, což zasadilo tvrdou ránu menším pivovarům jako jsou Brasserie de la Senne, en Stoemelings nebo La Source Beer, jejichž výrobky lze stěží najít v supermarketech, nadále otevřených.

Aby udržely živnost nad vodou, rozhodl se půltucet bruselských minipivovarů milovníky pěnivého moku přeorientovat na objednávání piva přes internet. Za bednu piv s 24 lahvemi si účtují přibližně 50 eur. V ceně je zahrnuta i dovážka zboží na bicyklu.

Dvaačtyřicetiletý Jeroen Verhoeven, který provozuje donáškovou službu Bicy KLET spolupracující s pivovarem Brasserie de la Senne, je v branži od roku 2013. Během nynějších omezení podle něj objemy objednávaného piva prudce vzrostly, takže někdy musí žádat přátele o pomoc, aby zvládl uspokojit poptávku.

Před uzavřením hospod rozvážel Verhoeven zhruba 40 beden piva měsíčně. Dnes stejný objem musí zvládnout za jediný den. "Teď to opravdu narostlo, někdy dodám 40 beden denně," řekl doručovatel Reuters. Jakmile mu přijde platba na účet, naskočí na kolo, doveze pivo na zadané místo a složí přepravku před dveře, aby se vyhnul přímému kontaktu se zákazníkem, jak si to žádá nynější situace.

"Teď, kdy je vše zavřené, je to příjemnější, protože v ulicích je mnohem menší provoz," libuje si Verhoeven.

zdp šeb


Zdroj: ČTK, 15. 4. 2020





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 03.05.2024 08:55