Agris.cz - agrární portál

Souhrn událostí uplynulého dne – 22.4.2020

23. 4. 2020 | Agris

DPA: Koronavirová krize tvrdě dopadá na německé pivovary

Židle jsou složené, pípy zavřené. Ačkoli by bylo počasí ideální, německé zahradní pivnice jsou bez hostů. Zrušené jsou do konce srpna i lidové slavnosti, festivaly a hudební akce. Povolené nejsou zatím ani soukromé grilovací párty. Pandemie nemoci covid-19 kazí lidem po celém světě chuť se bavit a tím zahání také chuť na pivo.

Sklizeň obilovin ve Zlínském kraji loni vzrostla o 16,6 procenta

Sklizeň obilovin ve Zlínském kraji loni meziročně vzrostla o 16,6 procenta na 313.065 tun. Lepší výsledky ve rovnání s extrémně suchým rokem 2018 zemědělci zaznamenali také u většiny ostatních pěstovaných plodin, z dlouhodobého hlediska však byly výnosy v roce 2019 spíše průměrné.

Košík připravil záchranný balíček pro farmáře, pomůže s výpadky v gastronomických provozech

Duben a květen jsou pro celou řadu farmářů měsíce, které umožňují zužitkovat celoroční úsilí. Stovky z nich však nyní v nejsilnější části sezony nemají díky uzavřeným gastronomickým provozům a provizorním provozu farmářských trhů zajištěný dostatečný odbyt a hrozí jim existenční problémy.

V Izraeli zkoušejí, jak mohou technologie nahradit včely

V jihoizraelském Tel Aradu podobně jako jinde ubývá včelstev. Tamní pěstitelé se proto rozhodli vyzkoušet metodu schopnou opylovat plodiny mechanicky, napsala agentura Reuters.

 

 

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

 


Zdroj: Agris, 23. 4. 2020





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 20.04.2024 08:24