Agris.cz - agrární portál

V Karlovarském kraji začnou zase fungovat farmářské trhy

24. 4. 2020 | ČTK

V Karlovarském kraji pořadatelé tento týden postupně obnoví farmářské trhy zrušení v rámci opatření proti šíření koronaviru. V pátek začnou fungovat trhy v Karlových Varech a následovat budou trhy v Mariánských Lázních, které pořadatelé zahájí v sobotu. Návštěvníci i prodejci budou muset dodržovat hygienická opatření. Zrušen bude prodej občerstvení, ochutnávky i doprovodné kulturní programy.

Letošní první farmářské trhy v Karlových Varech budou kvůli zvýšeným hygienickým opatřením v pátek dost odlišné od podoby, na kterou byli zákazníci zvyklí. Na chod trhů, dodržování rozestupů a obecně chování zákazníků, aby bylo v souladu s přísnými podmínkami, budou kromě pořadatelů dohlížet strážníci městské policie. Prodej začne v 8:00, potrvá do vyprodání zásob.

Podle informací organizátorů dorazí 15 prodejců, v sortimentu budou oblíbené knedlíky, uzeniny, cukrářské výrobky, italské speciality, koření, čaje, kořenová zelenina, ovoce, ovocné keře, další sadba a také ponožky.

Pro všechny farmářské trhy platí nově přísnější opatření. Do prostoru trhů bude možný vstup pouze se zakrytými ústy a nosem a s ochrannými jednorázovými rukavicemi. Pro návštěvníky trhů budou připraveny dezinfekce a jednorázové rukavice. Mezi stánky budou dodrženy odstupy nejméně dva metry. Stánky s nebalenými potravinami budou chráněny plexisklem nebo transparentní fólií. Návštěvníci musí mít mezi sebou ve frontách rozestupy a nesmí vytvářet hloučky.


Zdroj: ČTK, 24. 4. 2020





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 18.04.2024 03:33