Agris.cz - agrární portál

Pivovar Ostravar plně obnovil provoz linek ve stáčírně sudů

6. 5. 2020 | ČTK

Ostravský pivovar Ostravar plně obnovil provoz linek ve stáčírně sudů, který utlumil po 12. březnu. Pivovar přestal stáčet pivo do sudů, protože kvůli opatřením souvisejícím s pandemií nového typu koronaviru byly uzavřeny restaurace. Nyní se v Ostravaru každou hodinu stočí 180 padesátilitrových sudů pro podniky, které se chystají na otevření zahrádek od 11. května. ČTK to dnes za pivovar sdělil Martin Procházka.

V uplynulých dvou měsících se pivovar soustředil na dodávku lahvového piva pro maloobchod, zatímco odbyt sudového piva mu klesl na minimum. "V minulých dnech jsme v Ostravaru zase začali stáčet pivo do sudů ve standardním režimu. Na stáčírně sudů jsme najeli na plný provozní výkon," uvedl vrchní sládek pivovaru Ostravar Jan Řehůřek.

Ve stáčírně sudů platí zpřísněná hygienická pravidla, jako je povinnost nošení roušek, práce v rukavicích nebo častější dezinfekce prostor. "Pro naše lidi to ale není nic neobvyklého, protože ve stejném režimu funguje již od března stáčírna lahví a vlastně i zbytek pivovaru," uvedl Řehůřek.

Pivovar oznámil, že jeho slavnosti, které se měly konat v červnu, letos kvůli omezením týkajícím se pořádání veřejných akcí nebudou. Ostravar je přesunul na příští rok. "Slavnosti v příštím roce proběhnou v naplánovaném rozsahu. S hlavními headlinery jsme se už domluvili na novém termínu a všichni ho akceptovali," uvedl šéf organizačního týmu Jan Vošta. Hlavními hvězdami letos měly být skupiny Kryštof, Tři sestry nebo Horkýže Slíže.

Ostravar založený v roce 1897 je jedním z deseti největších pivovarů v Česku. Většina jeho produkce se vypije na Ostravsku, Karvinsku, Opavsku a Novojičínsku. Je součástí společnosti Pivovary Staropramen, jež patří do skupiny Molson Coors Brewing Company, která patří mezi největší pivovarnické společnosti světa.


Zdroj: ČTK, 6. 5. 2020





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 01.05.2024 09:25